Close

Най-важните проблеми в община Петрич са липсата на работеща постоянно болница и годна питейна вода, според Герасим Заков, кандидат за общински съветник от партия „Свобода“

За нас най-важните проблеми в общината са: липсата на работеща постоянно болница и чиста, и годна питейна вода, каза за БТА кандидатът за общински съветник в Петрич от партия „Свобода“ Герасим Заков. 

„Наистина, ако ставаше дума за Африка е разбираемо, но община с над 60 000 жители да няма самостоятелна и работеща болница с модерна апаратура, да няма денонощна аптека и от чешмите често да тече мръсна вода, негодна за пиене, готвене и т.н. е неприемливо. Затова ще настояваме тези проблеми да бъдат разрешени“, каза Заков. 

Сред приоритети си той посочи и градът да бъде чисто и безопасно място за децата, а пешеходните пътеки да бъдат осветени и маркирани. Друго, което посочи Заков е стимулиране на децата да спортуват, качествена храна в училищата, повече зелени и поддържани тревни площи, нови и безопасни детски площадки, камери и постоянен контрол за безразсъдното шофиране. „Искаме Петрич да бъде привлекателно място за хората и те да се чувстват в безопасност“, допълни той. 

Източник БТА